MINISTRUL AGRICULTURII: LIMITAREA ADAOSULUI COMERCIAL LA ALIMENTELE DE BAZĂ VA FI PRELUNGITĂ.

0
198

Limitarea adaosului comercial la alimentele de bază la 20% va fi extinsă și după 31 martie, iar din vară, lista nu va mai fi limitată, ci va cuprinde toate alimentele produse în România. Anunțul a fost făcut de ministrul Agirculturii, Florin Barbu.

Oficialul susține că a discutat deja cu premierul și cu președintele Camerei Deputaților despre o nouă lege a produselor agroalimentare românești. Dacă aceasta nu va trece până în iunie, la finalul sesiunii parlamentare, atunci Guvernul va da o ordonanță de urgență.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Această ordonanță va fi prelungită pentru plafonarea adaosului comercial. Aceeași listă de alimente va rămâne, nimic în plus. Și am spus că, în Parlamentul României, vom depune un proiect legislativ privind legea suveranității produselor agroalimentare românești, astfel încât vom plafona 20% toate alimentele din România produse cu materie primă din România la 20 la sută.”

Retailerii nu vor mai avea  posibilitatea să pună adaos comercial foarte mare la produsele românești iar  cele de import să fie sub prețul produselor românești.

Ministrul spune că la vară ar urma să fie plafonat adaosul comercial la toate produsele românești. Și că măsura nu va destabiliza piața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 15