SALARIILE DIN SĂNĂTATE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ CRESC CU 20 %

0
255

Salariile a peste 200.000 de angajaţi din sănătate ar urma să crească cu 20%, începând din această lună. Decizia s-a luat în ședința de guvern de joi seară. O măsură similară îi vizează şi pe cei care lucrează în asistenţă socială.

Prima creştere, de 10% – va fi pentru această lună, iar a doua, tot de 10% – pentru 1 iunie. Este vorba despre  o majorare de 20% faţă de salariul de bază din decembrie anul trecut.

235.000 de angajaţi din sănătate vor avea lefurile mărite, spun oficialii care au alocat deja banii pentru aceasta majorare – 2,3 miliarde de lei.

Şi cei din asistența socială vor avea salariile crescute cu 15%, inclusiv cei care lucrează în departamentele administrative – aici sunt 46.000 de oameni. Decizia a fost luată după ce angajaţii din sănătate au făcut în mai multe rânduri proteste de stradă, în care au cerut o majorare de 25%. O altă prevedere arată că şi medicii generaliști vor primi indemnizaţie pentru gărzile pe care le fac, aceasta fiind o altă solicitare a sindicaliştilor.

Tot pe ordinea de zi de joi, Guvernul a aprobat introducerea a șase substanţe noi pe lista substanţelor extrem de periculoase, o măsură luată în contextul luptei contra traficului de droguri.

Şi tot ieri, a dat asigurări premierul, a fost aprobată continuarea plafonării preţurilor la energie şi la gaze, cel puţin până la următoarea primăvară. Asta în contextul în care guvernul a alocat 500 de milioane de lei pentru compensarea plafonării la consumatorii casnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =