UN ȘOFER DIN BOTOȘANI, PRINS DE RADAR, PE DN2 E85, LA POȘTA CÎLNĂU, CU 172 KM/H!!!

0
724

În data de 5 martie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfășurat activităţi de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 13 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 57 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 7 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 172 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 48 de ani, din Botoșani, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere a autovehiculelor care aveau acest drept.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 50 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.

25 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă şi 34 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 51.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 4