A FOST LANSATĂ PLATFORMA PUBLICĂ DE MONITORIZARE A PERFORMANŢELOR COMPANIILOR DE STAT DIN ROMÂNIA

0
282

A fost lansată prima platformă publică de monitorizare a performanţelor companiilor de stat din România. Pe baza unei hărţi naţionale pot fi accesaţi indicatori ce oferă o imagine a acestor întreprinderi, cu detalii privind situaţia financiară, structurile de conducere sau privind personalul.

Platforma poate fi consultată pe pagina de internet a noii Agenţii pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, menită să asigure transparenţa, modernizarea şi performanţa companiilor de stat.

40 de astfel de societăţi vor fi notificate astăzi să lanseze proceduri de selecţie pentru consiliile de administraţie, iar în următoarele luni vor fi disponibile peste 100 de posturi. Agenţia va aproba indicatorii de performanţă, va aviza şi va monitoriza activitatea membrilor din conducerea companiilor de stat.

Înfiinţarea Agenţiei de Monitorizare şi Evaluare a Performanţelor Întreprinderilor Publice este unul dintre angajamentele asumate de România prin PNRR. Instituţia este în subordinea executivului şi în coordonarea premierului, prin Secretariatul General al Guvernului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =