AJUTOARE FINANCIARE PENTRU APICULTORII AFECTAȚI DE RĂZBOIUL DIN UCRAINA

0
224

Războiul din Ucraina îi afectează și pe apicultorii buzoieni. Este și motivul pentru care Direcţia pentru Agricultură Buzău anunță o schemă de sprijin financiar pentru compensarea parţială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Cuantumul ajutorului de stat care se acordă beneficiarilor este de 5 euro pentru fiecare familie de albine, deţinute la 31 decembrie 2023. Cererile se depun la sediul Direcţiei pentru Agricultură Buzău, iar plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024.

Reprezentanții Asociaţiei Apicultorilor Profesionişti Buzău spun că, pe fondul importurilor masive din Ucraina, preţul mierii a scăzut considerabil. Acum apicultorii buzoieni vând mierea polifloră convențională cu 8 lei/kg, iar pe cea bio cu 11,5 lei/kg, în timp ce acum patru-cinci ani, preţul unui kilogram de miere polifloră convențională era de aproximativ 16 lei, iar un kilogram de miere bio costa 18 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 58 = 63