COPIII, DEPENDENȚI DE TEHNOLOGIE

0
167

Copiii de astăzi, indiferent de vârstă, sunt dependenți de tehnologie. Telefonul sau tableta sunt nelipsite din viața lor, iar asta le poate afecta sănătatea. Dependența de telefon poate fi numită o „boală” care afectează capacitatea de concentrare și de atenție a copiilor. Vorbim aici despre ,,Autismul Virtual” – afecțiunea excesului de tehnologie. Termenul a fost folosit pentru prima oară de către un psiholog, iar în 2018 a fost publicat un prim studiu vis a vis de această boală. În urma discuțiilor cu copiii din mai multe școli din județ, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău  au aflat că elevii petrec aproape 17 ore/zi numai pe telefon.

Mulți copii aleg să stea pe telefon decât să iasă afară cu prietenii. Viața lor socială devine mai puțin activă pentru că le este teamă să interacționeze, să nu primească un refuz sau pur și simplu simt că nu se pot integra. Telefonul reprezintă, astfel, un refugiu pentru ei. Din acest motiv, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog încearcă să implice copiii, alături de părinții lor, în activități care să-i scoată din zona de on-line.

Chiar dacă timpul adulților este limitat și mulți lucrează foarte mult, părinții trebuie să aibă în vedere că telefonul nu este o variantă benefică pentru copil. De aceea, este indicat să aibă cât mai multe activități în natură, care să-i ajute să se recreeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =