EXPOZIȚIE DEDICATĂ IUBIRII

0
299

De Dragobete, buzoienii sunt invitați la Galeriile de Artă Buzău la o inedită expoziție dedicată iubirii: „Povești de dragoste din satul buzoian”, eveniment organizat de Consiliul Județean în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Artă. În cadrul expoziției, vizitatorii sunt invitați la o călătorie în timp, urmărind principalele etape ale unei nunți specifice Buzăului.

Obiectele expuse pentru exemplificarea Nunții de la Buzău provin din comunele Bisoca, Brădeanu, Cernătești, Mânzălești, Merei, Smeeni și Tisău. Astfel, brazii de nuntă frumos ornamentați, pe care locuitorii din Bisoca încă îi mai confecționează la nunți, sunt aduși laolaltă cu o colecție de batiste de nuntă de la Brădeanu, oglinda de mireasă, fața de masă „de ținere”, plosca pentru țuică a vorniceilor, dar și fotografii vechi cu nuntași de la Tisău și Smeeni.

Poveștile iubirii din satul buzoian sunt exemplificate și de prezentarea unor scrisori de dragoste de pe front, o înduioșătoare corespondență din timpul celui de-al doilea război mondial, între Leonte Călin și soția sa Joița, locuitori ai satului Tisău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 73