AUTOBUZELE ELECTRICE, PE TRASEE, DIN MARTIE

0
202

Primele 13 autobuze electrice vor circula prin municipiul Buzău la începutul lunii martie. Anunțul a fost făcut de către conducerea societății Transbus, care precizează că ieșirea autobuzelor pe trasee depinde de momentul în care vor fi puse în funcțiune stațiile de încărcare. Deocamdată au fost finalizate stațiile din curtea Transbus, urmând ca în curând să fie amplasate și cele de pe Șoseaua Brăilei.

Cele 13 autobuze electrice achiziționate prin fonduri europene de către Primăria Buzău vor circula pe cele trei artere proaspăt reabilitate, bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Aleea Industriilor. Nouă dintre ele sunt marca BYD Europe, care aparține gigantului chinezesc BYD Group, cu o prezență pe piața europeană de peste 20 de ani, iar celelalte patru autobuze sunt marca TEMSA.

Pe lângă cele 13 autobuze electrice, Primăria Buzău va mai cumpăra, cu fonduri europene, 16 microbuze electrice și 10 microbuze școlare, tot electrice. Microbuzele electrice ar urma să intre pe trasee în perioadele cu mai puțini călători, iar cele școlare să ducă și să ia copiii de la școlile din oraș, în încercarea de reducere a traficului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =