PRIMA SEDINȚĂ CSAT A ANULUI, CONVOCATĂ DE KLAUS IOHANNIS. CE SUBIECTE VOR FI ABORDATE

0
272

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc pe 21 februarie, începând cu ora 13,00, la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la: evoluţii privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi implicaţii pentru România; progresele înregistrate în domeniul planificării apărării, în special privind derularea programelor de înzestrare şi demersurile de creştere a gradului de încadrare, precum şi retenţia personalului.

De asemenea, pe ordinea de zi se află un raport privind activitatea desfăşurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023 şi raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată anul trecut.

„În cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Ultima întrunire a CSAT a avut loc în 12 octombrie 2023. Atunci a fost abordată chestiunea consumului de droguri în rândul elevilor, dar şi evoluţia legată de situaţia de securitate în regiunea Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 15