BUGET RECORD ÎN 2024

0
228

Muncipiul Buzău va avea în acest an un buget record: 136 milioane de euro. Cea mai mare parte din sumă, 77 de milioane de euro, va fi folosită în investițiile privind dezvoltarea orașului. Față de 2016, bugetul orașului este mai mare cu 100 milioane de euro și se datorează, în mare parte, fondurilor europene din Planul Național de Redresare și Reziliență. Bugetul municipiului a fost aprobat, în ultima ședință a Consiliului Local, iar proiectul a avut câteva amendamente, care au fost respinse, însă, la vot de către majoritatea PSD. Acestea vizau investiții care nu au fost trecute pe lista finanțărilor propuse de administrația social-democrată.

Propunerea consilierilor PNL privind amenajarea unei parcări verticale în zona Unirii Nord a fost imediat respinsă de viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu, pe motiv că nu este o soluție viabilă.

Și amendamentul privind includerea în buget a sumei de 30.000 de euro pentru finanțarea testărilor la legumele și fructele vândute în piețele din oraș a fost respins.

Pe lista investițiilor administrației locale din 2024 sunt trecute, printre altele, înființarea Spitalului Municipal, construcția Aquapark-ului din Parcul Tineretului și transformarea școlilor din oraș în unități de învățământ circulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 8