PRIORITĂȚILE NOII SESIUNI PARLAMENTARE

0
269

La Parlament a început penultima sesiune din această legislatură, cu multe proiecte restante înainte de alegeri. Senatorii şi deputaţii PSD şi PNL au ca obiectiv principal adoptarea acelor proiecte necesare pentru îndeplinirea jaloanelor PNRR, pentru ca România să poată primi fondurile europene alocate.

Combaterea traficului şi consumului de droguri sau plafonarea dobânzilor la creditele obţinute de la IFN-uri se numără printre priorităţile PSD. Liderul interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis, spunea că va fi adoptat rapid, până la finalul acestei luni, şi proiectul de lege care prevede eliminarea jocurilor de noroc din oraşe şi comune.

Şi liberalii au pe agendă proiecte referitoare la neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei, eliminarea dublei impozitări a Pilonului II de pensii, combaterea traficului şi consumului de droguri sau interzicerea publicităţii la jocurile de noroc.

Din opoziţie, USR va insista şi în această sesiune parlamentară pentru eliminarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

AUR propune măsuri legislative care vizează creşterea salariului minim şi scăderea taxelor pentru salariu sau majorarea burselor sociale pentru elevi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 64