ÎN PRAGUL UNEI EPIDEMII DE GRIPĂ

0
243

Numărul îmbolnăvirilor de gripă este în continuă creştere, iar evoluția acestora ar putea duce la declararea epidemiei de către autoritățile sanitare, după cea de rujeolă. La camerele de gardă, medicii abia fac faţă avalanşei de pacienţi, majoritatea nevaccinaţi. Diagnosticul de gripă e pus pe bandă rulantă. Temperatură, tuse puternică sau dureri musculare. Mulţi dintre ei, copiii de doar câţiva ani, dar si persoane vârsnice. Doar în ultima săptămână, au fost aproape 7.000 de noi cazuri şi 18 decese. În total, peste 120.000 de oameni au ajuns la spital cu infecţii respiratorii acute.

În total, 40 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gripei.

Dacă trendul imbolnăvirilor va continua să fie în creștere, medicii se aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să declare epidemie.

Asta înseamnă că în spitale masca va fi obligatorie, vizitele vor fi mai scurte, iar în cadrul secţiilor se vor izola pacianţii cu viroze. Deja aceste măsuri se aplică în multe unităţi medicale.

În paralel, epidemia de rujeolă face ravagii. De la începutul anului, au fost înregistrate peste 3.700 de cazuri în 36 de judeţe şi Bucureşti. Cazurile tot mai multe de rujeolă şi gripă au un punct comun, avertizează medicii: pacienţii nu sunt vaccinaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =