VAL DE PERCHEZIȚII ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
420

Noi percheziții de amploare în judeţul Buzău. Peste 100 de polițiști și jandarmi au descins la persoane bănuite de braconaj, furturi, nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Numai într-o zi au fost puse în executare 16 mandate de percheziţie, emise de Judecătoriile Buzău şi Pătârlagele şi au fost reţinute pentru 24 de ore 6 persoane.

Primele percheziții, 12 la număr, au avut loc la mai multe imobile din Chiojdu, Cătina şi Siriu. Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2023 până în prezent, trei localnici, cu vârste cuprinse între 34 și 49 de ani, ar fi deţinut ilegal arme şi ar fi braconat exemplare de cerbi și căprioare, nu doar pentru consumul propriu ori pentru obţinerea trofeelor, ci și pentru comercializare.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit şi au confiscat peste 60 de elemente de muniție letală deținute ilegal, două exemplare căprior, un laț, 3 trofee de căprior, 35 de kilograme de carne de vânat, 3 instalații de producere a băuturilor spirtoase și 2.850 de litri de băuturi spirtoase, o cameră de supraveghere a vânatului și un detector de camere de supraveghere. De asemenea, în cadrul acelorași percheziții au mai fost confiscaţi 32 de metri cubi de material lemnos pentru care deţinătorii nu au putut justifica provenienţa.

Alte percheziții au mai avut loc la Costeşti, la imobilele unor bărbați bănuiți de furt calificat sub formă continuată dintr-o societate comercială. Potrivit oamenilor legii, în perioada decembrie 2023-ianuarie 2024, bărbații, cu vârste cuprinse între 17 și 48 de ani, din municipiul Buzău și Gherăseni, ar fi pătruns prin efracție, în incinta sediului unui agent economic din municipiul Buzău, de unde ar fi sustras utilaje electrice, anvelope, jante, radiatoare, generatoare și componente din cupru. Prejudiciul a fost estimat la 500.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =