MOMENTE EMOȚIONANTE LA RÂMNICU SĂRAT, DE ZIUA UNIRII

0
385

Momente emoționante, astăzi, și la Râmnicu Sărat, la evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române. Manifestările au debutat cu un marș din zona centrală a municipiului, de la blocurile turn, și au continuat cu o horă în fața Primăriei și cu un spectacol muzical, organizat de Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,,.

În fața Primăriei municipiului Râmnicu Sărat, participanții și autoritățile locale s-au prins în hora unirii.

La evenimentul aniversar dedicat zilei de 24 ianuarie au participat elevi, cetățeni, dar și autoritățile locale și județene.

Autoritățile din Rm Sărat consideră că unirea principatelor române este un moment istoric extrem de important care trebuie purtat în suflet de toți românii.

Manifestările dedicate momentului istoric de acum 165 de ani au continuat la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,,, cu un spectacol muzical, susținut de grupul vocal Melody, ansamblurile folclorice ,,Crăițele,, , ,,Edera,, , ,,Plaiuri râmnicene,, , ,,Dorulețul,, , grupul vocal ,,Mugurașii râmniceni,, ,dar și alți interpreți ai Centrului Cultural. Ziua de 24 ianuarie 1859 a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Mica Unire a fost primul pas important în formarea României de astăzi, următorul fiind Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 96