PARTENERIAT PENTRU VIITOR

0
331

Aproape 150 de elevi buzoieni au șansa de a învăța o meserie căutată pe piața muncii la Școala duală „Meritas”. Totul va fi posibil în baza unui nou contract de parteneriat între reprezentanții Primăriei Buzău și câteva firme cunoscute din oraș. Acest parteneriat reprezintă și un nou pas pentru realizarea la Buzău a unui ,, Consorțiu pentru învățământ dual și tehnic superior”.

Reprezentanții firmelor prezente, astăzi, la semnarea noului parteneriat speră ca, după finalizarea cursurilor de calificare să angajeze pe piața muncii tot mai mulți absolvenți. Ei spun că, prin învăţământul profesional de tip dual, pot pregăti tineri pentru calificările la care au nevoie de specialişti. Încă de la debutul acestui parteneriat, unele firme au deja un feedback pozitiv și consideră proiectul un real succes. Alte societăți, aflate la prima lor experiență de acest fel, speră să atragă tot mai mulți tineri pe piața muncii locale, tocmai pentru a nu mai fi nevoiți să angajeze străini.

Firmele din construcții spun că în ultimii ani au pierdut foarte mulți specialiști din cauza salariului, care, mai nou, este extrem de motivant. Este și motivul pentru care, recent, unii dintre foștii angajați plecați la muncă peste hotare, au revenit în țară și chiar la fostele societăți unde au lucrat.

Conducerea Liceului Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” Buzău spune că pune la dispoziția elevilor aproape 150 de locuri pentru mai multe  tipuri de calificări pe care agenții economici le caută pe piața muncii.

Școala Duală „Meritas” este un proiect care a început în 2022 și în care Primăria Buzău s-a implicat, atât în realizarea facilităților de cazare și masă, cât și în realizarea unui teren de sport la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu”. Primăria Buzău susține, împreună cu agenții economici, o bursă lunară de 600 de lei pentru fiecare elev, dar și gratuitate pentru cazare, masă și transport local. Învăţământul profesional dual, cu durata de doi ani, a fost introdus în sistemul de educaţie din România în 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

29 + = 39