NUMĂR ÎNGRIJORĂTOR DE MARE DE INFECȚII RESPIRATORII

0
223

Număr alarmant de mare de infecții respiratorii în întreagă țară. Am ajuns la 100.000 de bolnavi în acest val de gripă şi viroze respiratorii, iar comparativ cu săptămâna trecută s-au înregistrat cu peste 40% mai multe îmbolnăviri. Spitalele sunt pline, iar 22 de oameni au murit din cauza gripei. Cei mai mulţi bolnavi sunt la Constanţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Situația îngrijorătoare i-a pus în garda pe epidemiologi, care au cerut spitalelor să ia măsuri ferme. La Buzău, Rm Sărat și Focșani, rudele și aparținătorii nu mai au acces în spitalele.

Epidemiologii ne recomandă să evităm spațiile aglomerate și să purtăm masca de protecție.

Virusul se transmite prin aer, dar contaminarea se face si de la om la om, mai ales in spatiile inchise, prin contact direct sau prin atingerea suprafetelor contaminate. Persoana infectată este contagioasă cu 2 zile înainte de apariția primelor simptome și încă 5 zile după debutul bolii. Vaccinarea antigripală rămâne prima recomandare a medicilor, şi pentru copii, şi pentru adulţi. La apariţia primelor simptome, ar fi bine să facem un test, ca să ştim dacă este vorba despre o răceală sau ceva mai grav. Gripa poate fi tratată mai eficient cu antivirale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 15 = 18