VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID, LA CERERE, PRIN MEDICII DE FAMILIE

0
199

Buzoienii vor putea să se vaccineze împotriva COVID, la medicii de familie. La propunerea Direcției Generale de Sănătate Publică, în județul Buzău ar urma să ajungă 2.760 de vaccinuri Moderna, eficiente pentru tulpinile de virus aflate în prezent în circulație.

Astfel, fiecare medic de familie din județ ar urma să primească 15 doze de ser împotriva COVID. Vaccinul poate fi făcut la cerere persoanelor peste 12 ani, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu anterior. Pentru eficiență este nevoie de o imunizare cu 2 doze, care se fac la un interval de 28 de zile. Documentul Direcției Generale de Sănătate Publică precizează că imunizarea cu vaccinul Moderna se poate face, în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12-14 ani, concomitent cu vaccinarea antigripală.

Medicii precizează că vaccinarea previne îmbolnăvirea, în condițiile în care săptămânal sunt raportate noi cazuri de COVID-19. Numai în ultima săptămână, în județul Buzău au fost înregistrați 3 pacienți cu COVID-19, care au fost internați în spital. Dintre aceștia, unul a ajuns la terapie intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 58 = 61