PERFORMANȚĂ NOTABILĂ PENTRU TENISUL BUZOIAN

0
656

Debut de an excelent pentru buzoianca Alexia Ioana Tatu, una dintre cele mai talentate tenismene la acest nivel de vârstă din Europa. Adolescenta de 15 ani a reușit să câștige titlul național la dublu feminin Under 16, în tandem cu Andreea Soare. În finală, cele două s-au impus în fața cuplului Ana Vârșa-Naema Labib.

La simplu feminin, Alexia a fost învinsă de Sara Bălan, câștigătoarea turneului. Buzoianca a jucat însă accidentată la braț, lucru care i-a afectat prestația. Ea a obținut, totuși, locul 3 în proba de simplu, performanță notabilă având în vedere că evoluează la o grupă de vârstă superioară.

În 2022, Alexia Tatu a devenit a treia jucătoare din România care câștiga un turneu de Grand Slam la juniori, după Simona Halep, în 2008, și Mariana Simionescu, în 1974. În finala de la Wimbledon, buzoianca a învins-o chiar pe actuala parteneră de dublu, Andreea Soare. Performanța Alexiei a fost cu atât mai mare cu cât tânăra nu disputase niciun meci oficial pe iarbă înainte de Wimbledon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 10