A ȘASEA ZI DE PROTESTE ALE TRANSPORTATORILOR ȘI FERMIERILOR

0
262

Premierul Marcel Ciolacu are în această dimineață o întâlnire cu ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, cu Sorin Grindeanu, de la  Transporturi si  cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în contextul  protestelor transportatorilor și fermierilor. Negocierile  au eşuat aseara la Ministerul de Finanţe, iar protestul cu camioane şi tractoare continuă și astăzi, pentru a șasea zi, consecutiv. Fermierii şi transportatorii susţin că situaţia este  atât de gravă, încât nu-şi mai pot desfăşura activitatea, aşa că nu renunţă nici la revendicări, nici la proteste. Una dintre marile nemulțumiri ale transportatorilor sunt asigurarile RCA foarte mari, asa ca Autoritatea de Supraveghere Financiară lucrează la un set de măsuri care sa aibă rezultat final reducerea asigurărilor.

Printre revendicările protestatarilor se numără și eliminarea accizei la carburant pentru activitățile din transport și agricultură, majorarea indemnizațiilor de cazare și diurnă și noi categorii de facilități fiscale.

În această dimineață, pe DN 2 E 85,  în localitatea Afumați, județul Ilfov, circulația este restricționată pe prima bandă pe ambele sensuri, fiind ocupată de autocamioane.

Protestele vor continua și pe parcursul zilei, existând posibilitatea ca traficul să fie îngreunat în anumite zone din țară, în special pe șosele de centură ale marilor orașe sau la intrările în acestea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =