ÎNCĂ UN TRONSON DIN DJ 203K, REABILITAT

0
376

Primăvara anului 2024 va aduce primele lucrări de reabilitare a ultimului tronson al Drumului Județean 203 K, între Podu Muncii şi Plaiul Nucului. Potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, aproximativ 100 de km de drum ar urma să fie reabilitaţi cu fonduri europene.

Ultimul tronson din drumul județean 203K, ce ar trebui modernizat, reprezintă unica legătură a localităților de pe raza comunelor Lopătari, Mînzălești și Vintilă Vodă cu Drumul Național 2 E 85, cu care se intersectează în comuna Mărăcineni. Investiția se va ridica la aproape 20 de milioane de euro.

Potrivit autorităților județene, îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier pentru populația din zonă va conduce la creșterea economică și la dezvoltarea turismului în zonă. Mai exact, odată modernizat și acest ultim tronson, se va crea un acces facil la obiectivele turistice tranzitate de șosea. Este vorba despre Focul Viu de la Terca-Lopătari, Muntele de sare de la Lopătari, Piatra Albă „Grunjul” de la Mânzălești, Platoul Meledic,  Lacul Mocearu, mănăstiri și peșteri. Tronsonul va asigura și accesul spre ariile naturale protejate, situri de importanță comunitară Natura 2000, Penteleu, Siriu și Bisoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 51 = 53