SALARII PENTRU BUGETARI MAI MARI CU 5 %

0
237

Noul an a adus pentru  salariile bugetarilor o majorare de 5 %.

Înainte de Crăciun, Guvernul a adoptat Ordonanţa Trenuleţ prin care a decis să crească  salariile din aparatul bugetar cu excepţia demnitarilor.

Totuși,  bugetarii care au avut parte de creşteri în 2023 nu mai primesc bani în plus de la 1 ianuarie. Concret: angajaţii din Justiţie şi cei de la Casa Naţională de Sănătate. În aceeaşi situaţie sunt angajaţii din Vămi şi Trezorii, dar şi cei care lucrează în ANAF şi Ministerul Finanţelor.

Executivul a aprobat însă, pe 28 decembrie, Ordonanţa de urgenţă care prevede majorarea salariilor de bază pentru personalul din învăţământ cu 20%, în medie, în anul 2024, în două tranşe: de la 1 ianuarie, respectiv din 1 iunie 2024.  De aceste măsuri vor beneficia aproximativ 350.000 persoane din sistemul naţional de învăţământ, personal didactic, personal didactic auxiliar şi personal nedidactic.

Actul normativ stabileşte şi acordarea de majorări ale salariului de bază pentru unele categorii de personal bugetar din sănătate, cultură, muncă, agricultură şi statistică, precum şi pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul instituţiilor prefectului.

Asta înseamnă că, dacă un bugetar lua un salariu brut de 3.000 de lei, începând cu 1 ianuarie 2024 acesta primește un salariu brut de 3.150 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =