FINANȚARE PENTRU PASAJE PIETONALE PE E 85

0
366

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a obținut finanțare europeană pentru proiectarea celor 4 pasaje pietonale subterane cu lifturi și scări rulante, care vor fi construite în județul Buzău, pe drumul european 85.

Cele patru pasaje vor fi realizate la Mărăcineni, Poșta Câlnău, Costești și Limpeziș și vor permite traversarea în siguranță a pietonilor și reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere. Cel mai aglomerat tronson al drumului European 85, din județul Buzău, este la Mărăcineni. Potrivit CNAIR, pe acest tronson, la recensământul din 2015 s-a înregistrat o medie zilnică anuală de peste 31.000 de autovehicule. Spre deosebire de alte zone, unde șoseaua are acostament lărgit, pe acest segment sunt 4 benzi, iar pasajul pietonal este necesar pentru ca pietonii să nu mai traverseze prin loc nepermis. Zona este foarte aglomerată pentru că preia și traficul de pe Drumul Județean 203 K, drum paralel cu râul Buzău.

Proiectul de realizare a celor 4 pasaje subterane face parte dintr-un program mai amplu de creștere a siguranței rutiere pe DN 2 E 85, sursa de finanțare fiind Programul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 91