PRIMĂRIA BUZĂU DATĂ, DIN NOU, ÎN JUDECATĂ, DE POLIȚIȘTII LOCALI

0
494
Sursa foto: Arhivă

Polițiștii locali din Buzău au dat, din nou, în judecată, Primăria  pentru a suspenda aplicarea ultimei hotărâri a Consiliului Local Municipal referitoare la organizarea Poliției Locale în direcție cu personalitate juridică, măsură care va conduce la concedierea a aproape 180 de polițiști. Acțiunea în instanță, semnată de 190 de angajați ai Poliției Locale, a fost déjà înregistrată la Tribunalul Buzău și a primit termen pe 8 ianuarie 2024.

Polițiștii locali din Buzău cer suspendarea executării actului administrativ, argumentând cu faptul că este deja în derulare un proces care vizează reorganizarea Poliției Locale, început în 2016.  Concedierea celor aproape 180 de polițiști locali va avea loc după aprobarea organigramei noii Direcții a Poliției Locale Buzău, reorganizată ca instituție publică de interes local, cu personalitate juridică.

Reprezentanții Primăriei Buzău afirmă că disponibilizările din Poliția Locală sunt impuse de lege, care obligă autoritățile să respecte regula de un polițist local la 1.000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 + = 87