IAZUL MORILOR, ÎN PROPRIETATEA PRIMĂRIEI BUZĂU

0
492

Municipiul Buzău primește în proprietate, de la stat, un nou obiectiv important. Este vorba despre canalul Iazul Morilor, care va trece în proprietatea Primăriei Buzău, de la Ministerul Agriculturii, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. Canalul Iazul Morilor are o lungime de 20 de kilometri, dintre care 14 kilometri se află pe teritoriul muncipiului, iar ceilalți 4 kilometri, în comuna Vernești.

Primarul Buzăului, Constantin Toma a anunțat déjà că, împreună cu administrația din Vernești va demara, anul viitor, lucrări de curățire a canalului de gunoaiele aruncate acolo de-a lungul anilor. Ulterior, Primăria Buzău își propune să amenajeze o pistă de biciclete, pe malul canalului, de la Buzău până la Vernești. De asemenea, administrația buzoiană are în vedere realizarea unui proiect de colectare a apei de ploaie din oraș în canalul Iazul Morilor, dar și înființarea unor noi lacuri în oraș, care să fie alimentate din acest canal.

Primarul Constantin Toma spune că va încerca atragerea de noi fonduri europene pentru amenajarea canalului și a pistei de biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =