MEDICII DE FAMILIE ÎȘI VOR ÎNCHIDE CABINETELE PENTRU CONSULTAȚIILE DECONTATE DE CASA DE SĂNĂTATE

0
296

Medicii de familie se pregătesc să închidă cabinetele pentru cei care vin la consultaţii cu decontare de la Casele de Sănătate.

Mai mulți medici au anunţat că din 18 decembrie nu se vor mai face programări. Aceştia susţin că vor asigura doar consultaţii contra-cost în afara programului, iar consultaţiile online sau telefonice nu vor mai fi funcţionale.

Medicii sunt nemulţumiţi, printre altele, că au fost întârzieri de plată a serviciilor acordate în luna octombrie şi că sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcţionează în mare parte a timpului.

Reprezentanții organizațiilor profesionale acuză Casele Județene de Asigurări de Sănătate că au achitat deconturile doar parțial.

Prinși la mijloc în această dispută, pacienții se tem că nu-și vor mai putea cumpăra medicamentele compensate și vor fi nevoiți să plătească pentru consultațiile și analizele uzuale.

Sumele datorate nu reprezintă salariul medicilor, ci venitul integral al cabinetelor, din care se achită salariile personalului (medici, asistente, îngrijitoare, contabilitate, personal de întreținere, etc), impozitele datorate statului, plata utilităților, chirii, redevențe, rate către bănci, consumabile, materiale de curățenie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =