CARNEA DE PORC, LA CONTROL!

0
391

Echipe ale Direcției Sanitar Veterinare Buzău verifică, de câteva zile, unitățile care vând carne de porc, inclusiv abatoarele, pentru a vedea dacă sunt respectate noile reguli cu privire la vânzarea și transportul porcilor.

Inspectorii fac controale inclusiv la crescătorii de porci care aleg să își vândă marfa prin intermediul anunțurilor postate pe internet. Controalele s-au intensificat în acest an datorită noilor reguli care trebuie respectate de crescători. Mai précis, vânzarea porcilor crescuți în gospodării este strict interzisă, carnea provenită de la un animal sacrificat putând fi consumată doar de către membrii familiei. Dacă această regulă nu va fi respectată, iar echipele de control vor opri în trafic o persoană care transportă cu mașina un porc, viu sau sacrificat, cel în cauză se va alege cu amendă între 10.000 și 15.000 lei.

În ciuda acestor avertismente, pe site-urile de anunțuri au apărut déjà vânzători de porci, în viu. Prețurile pornesc de la 14 lei și pot ajunge și până la 18 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 35 = 45