ÎNCEPE CAMPANIA DE VACCINARE ÎMPOTRIVA RUJEOLEI

0
213

Ministerul Sănătății a declarat, încă de săptămâna trecută, epidemie de rujeolă în România. La Buzău, 7 persoane au fost confirmate în ultimele 6 săptămâni cu această boală, care afectează celulele pulmonare și faringiene. Deși cei mai mulți dintre pacienți sunt copii, printre persoanele diagnosticate cu rujeolă la Buzău s-au numărat inclusiv adulți, cu vârstă de până la 40 de ani.

Cum numărul de îmbolnăviri se află pe un trend ascendent, în toată țara, autoritățile sanitare au demarat  o campanie de vaccinare care va cuprinde, atât copiii cu vârsta de 1 și 5 ani, dar și bebelușii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 luni. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Buzău, în județ ar fi de vaccinat aproape 1.700 de copii, dintre care 576 de bebeluși, care au vârsta cuprinsă între 9 și 12 luni.

Având în vedere că autoritățile sanitare buzoiene dispun de toate dozele de vaccin necesare, medicii de familie își pot chema pacienții la cabinete în vederea imunizării. În prezent, la Buzău, rata de acoperire vaccinală cu serul împotriva rujeolei este de 75%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 + = 59