SALARIILE PROFESORILOR CRESC, DE LA 1 IANUARIE, DOAR CU 13 %

0
250

Un proiect de ordonanță de urgență, inițiat de Ministerul Finanțelor, prevede că de la 1 ianuarie, salariile profesorilor vor fi majorate cu 13 %, iar în august,  vor beneficia de o nouă creștere salarială cu 7 procente.  Majorarea cu 13 la sută a salariilor profesorilor de la 1 ianuarie reprezintă doar o treime din ceea ce s-au angajat guvernanții când au negociat cu dascălii încheierea grevei, si anume o creste de 40 %. La acel moment guvernanții au promis că salariul unui debutant va fi egal cu salariul mediu brut pe economie și că alte majorări vor fi adoptate odată cu aprobarea noii legi a salarizării.

Ministrul Muncii de la acea vreme spunea că profesorii debutanți ar fi trebuit să primească 4.600 lei net la 1 ianuarie 2024. La un calcul simplu,   dacă acum salariul este 3.300, creșterea ar fi fost de 39,4 % pentru debutanți. Iar creșterea aceasta ar fi trebuit să se răspândească pe întreaga grilă de salarizare pentru profesori.

Surse din rândul sindicatelor declară că majorarea cu 20 la sută a salariilor cadrelor didactice de anul viitor se încadrează în ceea ce au solicitat, dar nu ar fi de acord ca a doua tranșă, de 7 la sută, să fie dată abia din august. Liderii sindicali așteaptă să discute cu premierul Marcel Ciolacu după ce acesta revine din Statele Unite ale Americii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =