AVIZE PENTRU RESTAURARE

0
189

Peste 860 de obiective din județul Buzău figurează pe lista monumentelor istorice, dar foarte puține au fost sau sunt restaurate. Deși în ultimii ani mai multe obiective de patrimoniu au intrat în reabilitare, doar câteva au fost restaurate, iar la altele, lucrările de reparaţii se află într-o stare avansată. De restul nu s-a ocupat, însă, nimeni.

Printre obiectivele de patrimoniu în care se fac investiții de  consolidare, restaurarea și punere în valoare se află Ansamblul schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, adică fosta Mănăstire din localitatea Berca, dar și fostul Penitenciar din Râmnicu Sărat. În total, în cursul acestui an, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Buzău a emis peste 60  de avize favorabile, atât pentru intervenţii la monumente istorice, cât și pentru intervenţii în zonele de protecţie.

În ceea ce privește patrimoniul arheologic al județului, Direcţia pentru Cultură Buzău a înregistrat pe parcursul acestui an, peste 30 de înștiinţări privind descoperiri arheologice întâmplătoare, adică cu ajutorul detectoarelor de metale, pe teritoriul mai multor comune din județul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 42