ȘOFERII CU POLIȚE RCA LA EUROINS TREBUIE SĂ ÎȘI FACĂ NOI ASIGURĂRI

0
259

Este ultima zi  în care sute de mii de şoferi cu poliţe RCA la Euroins mai pot circula cu polițele vechi. Doar în ultimele 24 de ore, peste 100.000 de şoferi au apelat la brokeri pentru noi asigurări. În caz contrar, riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei, reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare.

Până pe 31 decembrie, şoferii vor încheia noile poliţe RCA la preţuri plafonate. Adică, cele practicate la data de 28 februarie 2023. Chiar şi aşa, asigurările sunt mai scumpe decât cele pe care le oferea compania falimentară.

De exemplu, un șofer din Bucureşti cu o Clasă B8, care a plătit în februarie la Euroins 752 de lei pe an, acum, găseşte cea mai bună ofertă cu 300 de lei în plus.

Companiile de asigurări vin cu oferte, pentru 6 sau 12 luni. Cele mai avantajoase sunt cele pe un an. Costă în medie cu 50 de lei în plus faţă de cele pe jumătate de an.

Înainte ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să-i retragă autorizația de funcționare, compania de asigurări Euroins avea peste 2,7 milioane de poliţe RCA încheiate. 7 decembrie este termen limită pentru tot ce înseamnă asigurări Euroins, de sănătate, asigurări facultative de locuinţă sau de malpraxis. Doar poliţele obligatorii de locuinţă au termen 5 februarie, anul viitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 66 = 75