LUPTĂ ÎMPOTRIVA CRIZEI DE SÂNGE DIN ROMÂNIA! DONEAZĂ SÂNGE! FII EROU!

0
250

Echipa „Donează sânge, fii erou!”- București în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău organizează în perioada 11 – 15 decembrie 2023 campania de donare de sânge ”DONAREA TA, SALVAREA MEA” la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, str. General Grigore Baștan, nr. 2.

Studenții de la medicină își propun să vină în ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguină, dar și în al tuturor celor ce au nevoie de sânge, contribuind la buna desfășurare a întregului proces de donare prin asistarea personalului medical, dar și prin informarea și educarea populației generale cu privire la importanța acestui act.

Printre scopurile noastre se numără și promovarea donării prin crearea unui mediu prietenos pentru donatori, dar și prin informarea publicului larg despre nevoia copleșitoare de sânge și despre siguranța donatorilor, aceasta fiind recunoscute la nivel internațional.

Donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ, reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun plus numeroase surprize din partea voluntarilor.

Este necesar un flux constant de donatori de sânge, deoarece lipsa acestuia este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând un substitut. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente.

Toți potențialii donatori vor fi examinați de către medici specialiști în hematologie, și asistați de către voluntarii noștri, urmând ca cei sănătoși și apți pentru donare să finalizeze procesul început.

Criteriile pentru donare sunt:

– vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;

– greutate peste 50 kg;

– puls regulat, 60 – 100 bătăi/minut;

– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg;

– să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale;

– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;

– să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 19