Ninsorile și viscolul se extind în România

0
403
Sursa foto: Arhivă

Vremea rea s-a instalat deja în România. 50 de turiști care au urcat, sâmbătă, însoţit de câţiva ghizi, către vârful Parângul Mare au fost surprinși de viscol pe munte în apropiere de Petroșani.Oamenii au ajuns într-o zonă unde nu se mai puteau orienta din cauza viscolului. Epuizați și înghețați, au cerut ajutorul salvamontiștilor.

În alte zone autoritățile au scos utilajele de deszăpezire pe străzi. Ninge abundent în zona înaltă a județului Argeș. CNAIR a anunțat că se intervine pe DN 73 (județul Argeș) unde ninge abundent și se acționează pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Utilajele DRDP Iași intervin cu material antiderapant pe DN 11, Bârzulești – Măgura, județul Bacău, unde a început să ningă.

Un număr de 21 trenuri vor fi anulate, duminică, pe fondul avertizărilor meteorologice şi al restricţiilor de circulaţie aplicate de CFR SA la nivelul sucursalei feroviare Constanţa, a anunţat, sâmbătă seara, CFR Călători.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut miniştrilor ca autorităţile să fie pregătite să intervină, indiferent de starea vremii, dacă situaţia o va impune, pentru sprijinirea populaţiei care ar putea fi afectată şi a comunităţilor locale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern, premierul Ciolacu a solicitat convocarea comandamentelor de iarnă la nivelul ministerelor pentru a pregăti măsuri de intervenţie având în vedere avertizările meteorologice primite de la specialişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =