ÎNCĂ ÎN FAZĂ DE LICITAȚIE

0
357

Proiectul de refacere a drumului de acces spre Rezervația Vulcanii Noroioși se află, și acum, în faza de licitație. Și asta pentru că la licitația lansată de Consiliul județean Buzău, în luna august, s-au înscris peste 15 firme, interesate să reabiliteze tronsonul de șosea către unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din țară.

Dacă după cele 6 luni, termen când ar trebui să se finalizeze licitația, nu vor fi contestații, firma câștigătoare se va putea apuca de lucrări. Asta ar însemna undeva spre sfârşitul primăverii anului viitor. Lungimea drumului este de 4,5 kilometri, iar finanțarea este alocată prin Programul național de investiții ,,Anghel Saligny”.

Proiectul, privind reabilitarea drumului județean, care pornește din Drumul Național 10 Buzău-Brașov și ajunge direct în Rezervația Vulcanii Noroioși din județul Buzău, este unul dintre cele mai scumpe din istoria județului. Investiția este estimată la peste 95 de milioane de euro, deoarece zona este predispusă la alunecări de teren multiple. An de an, Vulcanii Noroioși atrag ca un magnet turiștii. Dovadă că numai în această vară peste 20.000 de turiști români și străini au vizitat zona.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 13 = 19