START PLIMBĂRILOR CU BICICLETA LA BUZĂU

0
374

Cele 475 de biciclete cumpărate de Primăria Buzău cu fonduri europene în cadrul proiectului Velo City pot fi închiriate, de acum, de toți buzoienii, copii, seniori sau persoane cu dizabilități, care vor să se deplaseze prin municipiu. Jumătate din bicicletele inteligente, amplasate în 50 de stații de închiriere, în tot orașul, au fost închiriate încă din prima zi.

Cea mai lungă distanță parcursă înregistrată de GPS a fost a unui buzoian care s-a deplasat 35 de kilometri, până la Vulcanii Noroioși. Costul unei plimbări va fi de 1 leu pentru 30 de minute, suma fiind oprită de pe card chiar dacă durata de deplasare a fost mai mică.

Din păcate, în timp ce în centrul Buzăului avea loc prezentarea proiectului, într-un alt colț al orașului era abandonată prima bicicletă închiriată. Un buzoian a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu o bicicletă aruncată pe un trotuar, în cartierul Dorobanți 2. Cum toate datele persoanei care a închiriat vehiculul abandonat pe trotuar erau în sistem, autorul a fost identificat imediat. În cazul în care bicicleta a fost avariată, buzoianul care a abandonat-o va fi sancționat.

Proiectul Velo City Buzău a costat 2,6 milioane de euro, 2% din fonduri fiind contribuția Primăriei Buzău și restul fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 + = 88