RECLAMELE LA DULCIURI ȘI FAST-FOOD AR PUTEA FI INTERZISE ÎN PROGRAMELE PENTRU COPII

0
240

Reclamele la produse alimentare nesănătoase ar putea fi interzise în timpul programelor pentru copii.

Este vorba de o propunere legislativă de modificare şi completare a Legii Audiovizualului. E vorba, în principal, de produse fast-food și chiar de dulciuri.

Propunerea se referă la programele radio și TV pentru copii, dar nu menționează care sunt aceste programe. Sunt interzise și reclamele în care apar copii care consumă alimente sau băuturi nesănătoase.

Potrivit inițiatorilor proiectului de lege, este vorba de cele care conțin cantități importante de compuşi cu efect dăunător sănătăţii, ca acizi graşi trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, al căror consum nu este recomandat în regimul alimentar global, conform proiectului.

Calupurile publicitare care promovează astfel de produse vor avertiza publicul printr-un insert scris şi/sau sonor că produsul nu se adresează minorilor.

În 2018, Parlamentul a votat inițiativă care prevedea interzicerea publicității copiilor sub 12 ani la produsele alimentare si a campaniilor în scoli. Mai multe companii de băuturi răcoritoare și fast-food au semnat atunci documentul.

Odată cu pandemia, s-a observat că mulți copii s-au îngrășat într-o perioadă relativ scurtă de timp. Experții vorbesc despre o legătură între uitatul la televizor timp mai îndelungat și consumul de diverse alimente. Când la acest obicei se adaugă și reclamele, pentru copii devine foarte greu să își ia gândul la dulciuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 17