LUNA DECEMBRIE, LUNA EVENIMENTELOR LA BUZĂU

0
276

Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de evenimente, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea deja bine-cunoscută de buzoieni – ”Decembrie Magic”.

Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor și în acest an, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, masa tradițională (3500 de porții – dintre acestea 500 sunt de post).

Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan și plăcintă cu brânză, iar meniul de post va conține iahnie de fasole și plăcintă cu mere. Această masa este oferită, pregătită și distribuită de Consiliul Județean Buzău în regim propriu, cu sprijinul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere.

Meniurile vor fi distribuite în Parcul Crâng, lângă Obelisc, începând cu ora 11.00, unde buzoienii se vor bucura și de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău și Fanfara Diviziei II Infanterie Getica.

Tot pe 1 decembrie, la ora 17.00, va avea loc aprinderea luminilor festive din Parcul Centrului Muzeal I.C. Brătianu, când se va deschide și Târgul de Crăciun, ce va avea loc aici în perioada 01-23 decembrie.

Pe tot parcursul lunii decembrie, buzoienii sunt invitați să își creeze o amintire de neuitat la Căsuța lui Moș Crăciun, unde se pot fotografia într-un cadru de poveste și vor primi o poză printată pe loc.

Pe 5 decembrie, ora 18.00 se va  aprinde iluminatul festiv în stațiunea Sărata-Monteoru, unde va avea loc un recital de colinde, iar copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae. Seara se va încheia cu magia unui foc de artificii.

Moș Nicolae vine cu surprize pentru cei mici pe 6 decembrie, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Aici copiii vor primi cadouri și se vor bucura de spectacolul de teatru pentru copii ”Capra cu trei iezi”, prezentat în trei serii, astfel: Seria I – 10.30, seria II – 12.30, seria III – 14.30. Înscrierile pentru participarea la acest eveniment se pot face la sediul Teatrului George Ciprian Buzău.

Pe 13 decembrie, la ora 16.00, buzoienii sunt invitați să participe la un concert de colinde, susținut de Fuego, de Ansamblul ”Drăgăicuțele” din Berca și de spiridușii de la Happy Kids. După concert, va avea loc mult așteptata întâlnire a copiilor cu Moș Crăciun, care a pregătit cadouri pentru toți cei mici. Încheiem seara cu un foc de artificii, care să adauge un strop de magie acestei perioade speciale din an. INTRAREA ESTE LIBERĂ.

În perioada 19-22 decembrie, între orele 09.00 – 12.00, magia ajunge la Muzeul Județean Buzău, unde prichindeii vor lua Micul dejun cu Moș Crăciun. Înscrierile se realizează la sediul Muzeului Județean Buzău, în limita locurilor disponibile.

La fel ca în fiecare an, readucem magia și în inimile copiilor din instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău. Moș Crăciun nu va uita să ajungă nici anul acesta la Spitalul Județean Buzău și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Copiii vor primi dulciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =