PRIMA STAȚIE INTERMODALĂ, INAUGURATĂ ÎN PRIMĂVARĂ

0
378

Lucrările la cea mai mare parcare publică din municipiul Buzău avansează în ritm alert, urmând ca în primăvară să fie inaugurată. Este vorba despre prima stație intermodală de transport, care este construită în locul fostului poligon auto de pe Calea Eroilor. Stația va fi alcătuită dintr-o clădire administrativă, peroane acoperite pentru transportul în comun, o zonă de parcare pentru autovhiculele personale, dar şi pentru autocare şi două staţii de încărcare pentru autobuzele electrice.

În noua parcare își vor putea lăsa autoturismele, în siguranță, atât buzoienii, cât și vizitatorii orașului. De asemenea, parcarea va fi folosită și de autocare, dar și de autobuzele Trans Bus, urmând ca aici să fie stația terminus pentru câteva curse rurale spre sudul județului. Finanțarea proiectului, în valoare de 3 milioane de euro, este asigurată din fonduri europene.

În completarea investiției, Primăria Buzău este în discuții cu Compania Națională de Căi Ferate CFR pentru construirea unei halte de tren în locația de pe Calea Eroilor, aflată chiar în vecinătatea căii ferate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 + = 57