PROIECT CONTROVERSAT, PUS ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

0
261

Un proiect lansat în dezbatere publică de Consiliul Judeţean Buzău stârnește controverse deoarece propune ca Pădurea Crâng, rămăşită a celebrilor Codrii ai Vlăsiei, declarată rezervaţie naturală protejată, ar urma să fie radiată din viitoarea listă a zonelor protejate de interes judeţean.
Proiectul Consiliului Județean Buzău revizuiește o hotărâre din anul 1995 care cuprinde zonele şi monumentele naturale protejate de pe teritoriul judeţului. Pe noua listă se regăsesc obiective precum Vulcanii noroioşi, Dealul cu lilieci de la Cernăteşti, Balta Albă sau Focul Viu. Noul proiect lansat acum în dezbatere publică precizează că Pădurea – Parc Crâng a fost radiată din listă deoarece nu intră sub incidenţa unei Ordonanţe de Urgenţă din 2007.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău precizează, însă, că proiectul nu a fost adoptat, iar societatea civilă poate transmite propuneri, până pe 27 noiembrie, cu privire la viitoarea hotărâre care va cuprinde zonele şi monumentele naturale protejate de pe teritoriul judeţului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =