PARC FOTOVOLTAIC LA MARGINEA ORAȘULUI

0
285

Municipiul Buzău va beneficia de energie electrică verde, produsă de un parc de panouri fotovoltaice. Parcul  pe care Primăria Buzău vrea să-l amenejeze în municipiu, la sud de groapa cu deșeuri a fostei fabrici de geamuri, va costa 4,6 de milioane de euro. Asta arată studiul de fezabilitate comandat de municipalitate, care mai indică și faptul că terenul ales, de aproape 13 hectare, este mai puțin pretabil agriculturii.

Potrivit proiectului, finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, iar durata execuției, din momentul aprobării proiectului și alegerea constructorului, este de doi ani.

Parcul fotovoltaic va avea o putere instalată de 3,53 MW, iar energia produsă va fi folosită pentru reducerea facturilor la energie plătite de Primăria Buzău pentru iluminatul public, funcționarea Primăriei și a instituțiilor subordonate, dar și pentru instalația de nocturnă a stadionului de atletism.

Cererea de finanțare pentru implementarea acestui proiect va fi aprobată, vineri, 10 noiembrie, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal Buzău. Ședința va începe la ora 09.30 și are pe ordinea de zi 5 proiecte de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 77