PREMIAȚI PENTRU EXCELENȚĂ

0
266
foto cu caracter ilustrativ

Emoții astăzi pentru 70 de elevi și 25 de profesori buzoieni, care au fost recompensați de Consiliul Județean, pentru rezultatele de excepție obținute, în acest an, la olimpiadele naționale și internaționale.

Printre premiați s-a aflat și David Andrei Vlad, elevul Colegiului Național ,,B. P. Hasdeu”, care a cucerit, în această vară, două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, dar și medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Biologie. Aflat deja în clasa a XII-a, David spune că nu simte presiunea acestui an și că încă se gândește dacă, după bacalaureat, va studia în țară sau în străinătate.

Pentru performanțele sale, David Andrei Vlad a primit o recompensă record de 5.000 lei, din partea Consiliului Județean. Autoritățile buzoiene recunosc însă că suma este mult prea mică având în vedere premiile câștigate de elevul Colegiului Hasdeu.

Diplome și bani – câte 500 lei – au mai primit și fiecare membru al formației corale de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” Buzău, laureată la Olimpiada Națională Corală. De asemenea, 9 eleve de la Școala Gimnaziala „George Emil Palade” au primit fiecare câte 600 de lei pentru performanța obținută la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, la Volei. Pentru premierea elevilor performeri, Consiliul Județean Buzău a alocat, în acest an, 69.400 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 70 = 80