A FOST STABILIT NOUL SALARIU MINIM DIN CONSTRUCȚII ȘI AGRICULTURĂ

0
312

Guvernul, împreună cu patronatele și sindicatele, au convenit noile valori ale salariilor minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară. Noul salariu minim în construcţii va fi de 4.582 de lei, iar  cel din agricultură şi industria alimentară, de 3.436 de lei.

Acum salariul minim brut în construcții este 4.000 lei. Dar angajatul nu achită contribuții pentru sănătate și astfel rămâne cu 3.150 lei. Sindicaliștii se temeau că, odată ce venitul brut va fi majorat la 4.500 de lei și se elimină facilitatea pentru contribuțiile la sănătate, salariul net ar fi putut scădea cu 56 lei.

Anterior, la finalul lunii trecute, Guvernul a amânat majorarea salariului minim în contrucție și agricultură după ce a constatat că salariul net al angajaților ar putea scădea.

Executivul  a aprobat, însă, Hotărârea pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.300 lei lunar începând de la 1 octombrie 2023, față de 3.000 lei. Aproximativ un milion și jumătate de salariați din România sunt plătiți cu salariul minim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 24 = 29