SCHIMBAREA ANVELOPELOR PENTRU IARNĂ, ÎN ATENȚIA ȘOFERILOR

0
291

Sezonul rece se apropie și odată cu el sunt așteptate ninsorile. Primii fulgi de nea au căzut deja în câteva zone ale țării. Cei care au mers la munte au fost nevoiți să își monteze din timp cauciucurile de iarnă.

Mulți dintre români nu se grăbesc când vine vorba de schimbatul anvelopelor și ajung să stea la cozi uriașe la vulcanizări. La polul opus se află cei care preferă să se pregătească din timp. Pentru a evita cozile, mulți conducători auto preferă să își facă o programare. Șoferii vor scoate din buzunar cel puțin 20 de lei pentru montajul unei roți. Prețul poate ajunge până la 40 de lei, în funcție de dimensiuni.

Pe lângă costul de montaj există și prețul de echilibrate, cuprins între 15 și 30 de lei. Șoferii care nu au unde să depoziteze anvelopele schimbate, le pot lăsa la vulcanizările care au servicii hoteliere, contra unei sume de bani.

Cauciucurile de iarnă trebuie să fie montate înainte de prima ninsoare, deoarece este interzisă circulația pe drumurile publice cu gheață, polei, zăpadă a vehiculelor neechipate, conform Codului Rutier. Cei care nu se conformează riscă amenzi de până la 2.900 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 50 = 55