M.A.E. : AL DOILEA ROMÂN, CU DUBLĂ CETĂȚENIE, MORT ÎN ISRAEL

0
276

Ministerul Afacerilor Externe anunță că încă un român a fost declarat decedat în Israel. Acesta avea dublă cetățenie, israeliano-română. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost dat dispărut joi, 12 octombrie 2023. Decesul acestuia a fost confirmat de autoritățile israeliene vineri, 13 octombrie 2023.

Un alt bărbat cu dublă cetățenie, israeliano-română, a murit în Israel la data de 9 octombrie.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români, anunță MAE.

”Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor și își exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri. De asemenea,  reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare” mai arată sursa citată.

Încă 239 de cetățeni români au fost repatriați din Israel în ultimele ore. Ei au fost aduși în țară cu patru curse aeriene, una operată de TAROM, una de o companie israeliană și două curse ale unor operatori privați, a anunțat Ministerul român de Externe.

Până în prezent, aproximativ 2.000 de români au revenit în țară, iar pentru aducerea lor au fost organizate 22 de curse aeriene.

De asemenea, 350 de români din Gaza sunt în atenția autorităților din țara noastră, iar dintre aceștia 50 au cerut ajutor pentru a se întoarce acasă.

Între timp, premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul analizează posibilitatea de a suporta cheltuielile cu transportul pentru repatrierea din Israel, cu TAROM, a cetățenilor cu venituri mai mici. El a făcut un apel către români să evite pelerinajele în Israel în această perioadă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 88