ECOBONUSURI MAI MICI PENTRU PROGRAMUL RABLA PLUS

0
322

Prima de casare pentru Programul Rabla Plus ar putea fi mai mică de anul viitor. Ecobonusul de 10 mii de euro ar urma să fie redus cu două sau trei mii de euro. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Mediului, Mircea Fechet, la deschiderea Salonului Auto Bucureşti. Discuţiile sunt însă abia la început.  Programul Rabla Plus a avut anul acesta un buget record de 780 de milioane de lei, ceea ce a permis înmatricularea a 10.000 de mașini verzi și încă mai sunt fonduri pentru persoanele fizice. De partea cealaltă, prin programul Rabla Clasic, cu un buget de 560 milioane de lei, au fost înmatriculate anul acesta 27.000 de autoturisme noi. Intenția autorităților este ca, de la an la an, bugetul Rabla Clasic să scadă tot mai mult.

În prezent, la cumpărarea unei mașini electrice, statul oferă un sprijin financiar de 51.000 de lei, în schimbul casării unui autovehicul uzat și 54.000 de lei, în schimbul casării a două autovehicule uzate.

Rămâne de văzut dacă vor fi luate în calcul și modificări ale ecobonusului de 26.000 de lei, respectiv 29.000 de lei pentru mașinile hibrid plug in.

Luna viitoare se estimează și lansarea unei noi ediții pentru Programul Rabla Local, în cadrul căruia mai sunt fonduri pentru casarea a încă 70.000 de mașini foarte vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 6