IARNĂ CU FACTURI MAI MICI LA GAZE

0
266

Iarna ar putea veni cu facturi mai mici la gaze. Semnalul e dat de marii furnizori, care au început să factureze la preţuri sub plafoanele stabilite prin lege şi sunt şanse mari să păstreze aceleaşi tarife şi în lunile următoare. În prezent, avem la gaze plafonul de 31 de bani pe kWh, tarif menținut până în martie 2025. Însă în piaţă există furnizori care oferă preţuri mai mici şi cu 15%.

Legislaţia spune că, în momentul în care facturează, furnizorul trebuie să ia în calcul tariful de achiziţie, preţul din contract şi plafonul şi să ofere clientului cel mai mic tarif.

Unii clienţi au primit facturi unde preţul e de 0,24 de lei pe kWh, fără TVA. Cu tot cu TVA, ajunge la 0,27 de lei pe kWh.

Explicaţiile pentru tarifele mai mici sunt legate, în primul rând, de preţurile internaţionale. Acestea au ajuns la nivelurile de dinaintea crizei energetice.

Conducerea Transgaz precizează că România are înmagazinate   circa 3 miliarde 166 de milioane de metri cubi, ceea ce înseamnă un procent de 99,8%.

Totodată, țara noastră și-a diminuat drastic importurile de gaze. A ajuns la doar 6 milioane de metri cubi zilnic. În timp ce producţia zilnică este  de 24 de milioane de metri cubi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =