AMSTERDAM, CEL MAI SCUMP ORAȘ

0
378

Amsterdam se anunță a fi cel mai scump oraș de vizitat în 2024, ținând cont de cele mai recente măsuri pregătite de Guvern pentru a susține rezidenții vulnerabili. Consiliul Local din Amsterdam și-a adoptat bugetul pentru 2024, iar una dintre cele mai izbitoare modificări ale acestuia va fi majorarea taxei turistice pentru vizitatori. De asemenea, este planificată și o creștere a taxei pentru pasagerii navelor de croazieră.

Taxa turistică urmează să crească cu 12,5%, ceea ce o va face cea mai scumpă taxă de acest fel din Uniunea Europeană. Aceasta înseamnă că o cameră de 175 de euro pe noapte, pentru o persoană, va avea o creștere de la 15,25 la 21,80 euro, în 2024. Taxa pentru pasagerii de croazieră va crește de la 8 la 11 euro pe vizitator. Administrația locală încearcă să atenueze impactul inflației asupra locuitorilor printr-o varietate de subvenții și scheme.

Cu alte cuvinte, turiștii care se adună în popularul oraș olandez vor ajunge să plătească pentru întreținerea cartierelor și a infrastructurii. Mai mult, autoritățile intenționează să introducă o taxă pentru călătorii de o zi, similară cu cea planificată la Veneția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 17 = 23