MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: ÎNFIINȚAREA UNEI STRUCTURI DE CONTROL A SERVICIILOR MEDICALE

0
278

Ministerul Sănătății a anunțat că va înființa o autoritate de verificare a modului în care sunt acordate serviciile medicale. Noua structură de control ar urma să-i sancționeze pe toți cei care refuză să îndeplinească actul medical sau să acorde asistenţă pacienților.

Mai multe cazuri de neglijare a pacienților au revoltat recent opinia publică, iar moartea Alexandrei la spitalul din Botoșani a fost cel mai dureros. Într-un alt caz, din luna iulie, o femeie a fost nevoită să nască pe trotuar după ce a fost refuzată de Spitalul Municipal din Urziceni. Erorile medicale sau condiționarea actului medical sunt frecvente în România ultimilor ani chiar și după mărirea salariilor din sistem.

Ministrul Alexandru Rafila consideră că o soluție este înființarea unei autorități care să verifice cum sunt tratați pacienții și nu o lege a malpraxisului prin care medicii să nu mai răspundă penal. Propunerea de înființare a unei autorități e bine primită de reprezentanții pacienților care sunt de părere că instituția nouă ar stopa fenomenul decontărilor nejustificate. Forma finală a proiectului va fi prezentată într-o lună, spune ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 88