M.A.I. DOREȘTE ÎNĂSPRIREA LEGISLAȚIEI PENTRU CONSUMUL ȘI TRAFICUL DE DROGURI

0
224

Polițiștii cer puteri sporite în lupta împotriva drogurilor. Ei ar putea fi recompensați cu cel mult 20 de salarii dacă fac capturi mari de stupefiante, arme sau bunuri obținute ilegal.

Sunt doar o parte din propunerile legislative făcute de Ministerul de Interne, care vrea și amenzi mărite pentru șoferii prinși că încalcă legea.

Reprezentanţii Ministerului de Interne propun ca în cazul unui şofer prins cu droguri în maşină, poliţiştii să poată începe urmărirea penală pentru trafic de droguri. Abia după ce se lămuresc dacă suspectul era consumator sau dealer, vor înainta cazul unui procuror.

Ministerul de Interne vrea să modifice şi felul în care pot beneficia de pedepse mai mici traficanţii de droguri care ajuta poliţiştii la prinderea unui alt traficant. Măsura nu li se va mai aplica dacă resursele sunt risipite pe un infractor mărunt cu o cantitate mică de droguri faţă de denunţător.

Pedepse mai dure riscă şi cei prinşi cu droguri asupra lor în preajma şcolilor sau a festivalurilor: cel puţin 2 ani şi 8 luni de închisoare.

Iar poliţiştii care au rezultate notabile în traficul de droguri, arme sau anticorupţie să fie recompensaţi cu maximum 136 de mii de lei – bonus de performanţă.

Pe de altă parte, şoferii prinşi că încalcă legea ar putea fi sancţionaţi mai aspru. Ministerul de Interne propune recalcularea punctului de amendă de la 145 la 165 de lei şi confiscarea maşinii în cazul şoferilor prinşi de mai multe ori băuţi sau drogaţi la volan. Aceste prevederi vor fi incluse într-o ordonanţă de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 47