4 MORȚI ȘI CINCI RĂNIȚI, ÎN URMA EXPLOZIEI DIN VRANCEA

0
304

O nouă tragedie ce aminteşte de cea de luna trecută de la Crevedia, a avut loc azi-noapte in judetul Vrancea.

Patru oameni au murit, iar alţi cinci au fost răniţi, după ce o magistrală de gaz din localitatea Călimăneşti a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost urmat de o explozie. Cei patru muncitori care și-au pierdut viața erau angajaţi ai unei firme care lucrează la construcţia autostrăzii A7. Din primele informații se pare că muncitorii care operau un utilaj au atins conducta de gaz.

Alarma a fost dată azi-noapte, în jurul orei 01:30. Salvatorii au activat imediat planul roşu de intervenție.

La faţa locului s-au deplasat şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple, din cadrul ISU Anghel Saligny a judeţului Vrancea şi cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Pentru siguranţă, autorităţile au evacuat zona pe o distanţă de 500 de metri.

Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, victime ale exploziei, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti.  Ceilalți trei răniţi au rămas la Spitalul Adjud.

Cele cinci persoane rănite în urma exploziei de la Călimăneşti au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Adjud cu mijloace proprii. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30.

Alimentarea cu gaze naturale nu a fost întreruptă la Focşani, Adjud şi Odobeşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

24 + = 25