SE MAJOREAZĂ INDEMNIZAȚIA DE CREȘTERE A COPILULUI PENTRU MAMELE „EROINE”

0
280

Natalitatea este o problemă reală în România, iar Guvernul încearcă prin aprobarea unor noi măsuri să crească sporul natural.

În sedința de joi, Executivul a aprobat  majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru  părinți de gemeni, tripleți și multipleți.

Cum indemnizația lunară pentru creșterea copiilor este în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, înseamnă că părinții de gemeni vor primi o indemnizatie de 127,5%. Adica, la un salariu mediu pe economie, de 6000 de lei, indemnizatia mamei cu gemeni va fi de 5100+2550 = 7650 de lei. Indemnizatia este acordata timp de doi ani.

Majorarea se acordă și în cazul copiilor născuți în timpul în care părinții primesc deja indemnizația pentru creșterea altui copil.

Mai mult, indemnizatia creste cu 50% pentru fiecare copil născut în timpul concediului de maternitate.

În ședința de guvern de ieri, au fost aprobate  și alte facilități fiscale pentru părinți. Mai exact, se majorează plafonul până la care părinții nu plătesc impozit pe venituri în perioada concediului de maternitate. Plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 29 = 34